Creme brulee cu smochine si boabe de struguri

de ianculubita in Dulciuri, 17 Sep 2011 | 3722 vizualizari

 

In principiu,aceste creme se fac la fel,difera doar ingredientele

 

INGREDIENTE

  • 500ml smantana lichida
  • 70g zahar pudra
  • 6galbenusuri
  • 1baton de vanilie
  • 6smochine bine coapte
  • 1ciorchine de struguri
  • 40g zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme brulee cu smochine si boabe de struguri:

Smantana se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu semintele de la batonul de vanilie doar cat se incalzeste;

separat se amesteca zaharul cu galbenusurile,se amesteca cu smantana si se da la frigider 2h;

se pune apoi crema in forme,pe jumatate se pun boabele de struguri iar in partea opusa felii de smochine,formele in tava cu apa calda,tava in cuptor la foc mic 1h;

dupa ce s-au copt,se lasa la rece iar in momentul servirii se pune deasupra zaharul brun si se arde cu pistolul;

eu am lasat-o in cuptor peste timp si nu a fost bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme brulee cu smochine si boabe de struguri" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu mere si ciocolata